Henk Jan Sanderman

Voordat Henk Jan Sanderman (1975, Ermelo) besloot zich aan de beeldende kunst te wijden, volgde hij verschillende opleidingen (Autotechniek, Technische Bedrijfskunde en ook de Pabo). Na 12 jaar werkzaam te zijn in de marketing/automotive, gooide hij het roer om en startte als portretschilder.

In 2014 was Henk Jan deelnemer aan het televisieprogramma “Sterren op het Doek” en maakte hij een portret van Seth Gaaikema. In 2015 werd hij gevraagd voor het finale-seizoen van “Sterren op het Doek”, waarbij Omroep MAX de beste kunstenaars  van de afgelopen negen seizoenen liet terugkeren. In dat seizoen koos Ria Bremer voor het portretschilderij dat Henk Jan had gemaakt.

Na de ervaring die hij heeft opgedaan bij het maken van portretschilderijen in het onder de knie krijgen van zeer realistisch schilderen heeft hij zich toegelegd op het maken van iets wat dicht bij zijn hart ligt, humoristisch werk. In zijn werk, Humoristisch Realisme, zet hij zijn voorwerpen zeer gedetailleerd af tegen een zwart/witte achtergrond. In dezelfde lijn als zijn schilderijen maakt Henk Jan ook beelden van porselein met brons.

20211004_131803-header

Painter/sculptur Henk Jan Sanderman (1975, Ermelo) lives and works in Hulshorst (Netherlands). In 2013, he changed course. Two engineering titles and twelve years of marketing experience in a commercial environment did not take him where he had to be. That is why he now stands in front of a class in primary education and behind the easel. His ideal combination between social interaction and creation.

In 2014 Henk Jan was a participant in the Dutch television program ‘ Sterren op het Doek ‘ and made a portrait of Seth Gaaikema . In 2015, he was asked for the final season of ‘ Sterren op het Doek ‘, with the best artists of the past nine seasons. Eventually Ria Bremer choose the portrait painting that Henk Jan had made.

After the experience he gained in making portrait paintings in the master of very realistic painting, he focused on making something close to his heart, humorous work. In his work, Humorous Realism, he sets out his objects in great detail against a black and white background.