Henk Jan Sanderman is kunstschilder uit Hulshorst. In 2013 ging bij hem het roer om. Twee ingenieurstitels en twaalf jaar marketingervaring in een commerciële omgeving, brachten hem niet waar hij wezen moest. Daarom staat hij nu voor een gelukkige klas in het basisonderwijs en achter de schildersezel. Zijn ideale combinatie tussen sociale interactie en creëren, een echte “Meesterschilder”.

Portretten van Sanderman waren al te zien in Palet-magazine, Atelier-magazine, Coda museum, Stadsmuseum Harderwijk en museum De Fundatie. In 2014 was Henk Jan deelnemer aan het televisieprogramma ‘Sterren op het Doek‘ en maakte hij een portret van Seth Gaaikema. In 2015 werd hij gevraagd voor het finale-seizoen van ‘Sterren op het Doek‘, waarbij Omroep MAX de beste kunstenaars  van de afgelopen negen seizoenen liet terugkeren. Henk Jan mocht een portret maken van Ria Bremer, en zij koos uiteindelijk voor het portretschilderij dat Henk Jan had gemaakt.

De schilderstijl van Sanderman is hyperrealistisch en hij zet zijn voorwerpen het liefst af tegen een (zwart) witte achtergrond.